PLAN I PROGRAM

Naša Misija

Dete treba tretirati kao ličnost sa posebnim karakterom, sposobnostima, sklonostima, potrebama. U našem vrtiću decu dočekujemo sa ljubavlju i toplinom. Naš vrtić pruža bezbednost i prostranost. Rad u malim grupama koji je zastupljen u našem vrtiću omogućava posvećivanje svakom detetu, i razvijanje različitih sklonosti.

 

Deci uzrasta od 1 do 7 godina potrebna je sredina koja će biti bezbedna, a dovoljno zanimljiva za igranje, istraživanje, eksperimentisanje i učenje.

 

Naš zadatak je da kroz različite tematske radionice deca:

- steknu navike o zdravom načinu života

- razviju radne navike i samostalnost

- steknu pozitivnu sliku o sebi i razviju samopouzdanje

- razviju svest i osećaj pripadnosti kolektivu

- razviju kritičko mišljenje i uče se toleranciji, prihvatanju različitosti i empatiji.

Programi rada

Redovni programi:

 

- Jaslice

- Vrtić

- Pripremni predškolski program

 

U redovne programe je uključen:

 

- Engleski jezik 2 puta nedeljno koje drži profesor Engleskog

- Čas sporta 2 puta nedeljno koje drže profesori fizičke kulture

- Rad kroz centre aktivnosti uz Montesori program

- 4 obroka dnevno

 

Montesori program

MONTESORI U NAŠEM VRTIĆU     “Cilj obrazovanja deteta u ranom detinjstvu ne bi trebalo da bude zatrpavanje dece činjenicama iz unapred određenog programa učenja, nego da se probudi i neguje detetova prirodna želja za učenjem.” – Maria Montessori     U vrtiću Little Doors Montesori program sprovodi i realizuje strukovna vaspitačica koja poseduje i diplomu Montesori vaspitačice koja koristi i pridržava se osnovnih principa koja kažu da:  * dete poseduje UPIJAJUĆI UM od rođenja do 3 tj. 6 godina, * sva deca žele da uče, * sva deca prolaze odgovarajuće faze u razvoju, * postoje senzitivni periodi tj.periodi osetljivosti za određene funkcije (za red, za  govor, hodanje, socijalne veštine) i treba ih prepoznati zato što okolina tada treba da podrži odgovarajuće funkcije, * deca žele da budu nezavisna i samostalna.  
    Sam rad koncipiran je tako da se uz unapred osmišljen plan i program koriste Montesori metode za lakše i logičnije usvajanje znanja. Obrađuju se aktivnosti iz svakodnevnog života gde svako dete može da ostvari svoj potencijal i da se oseti uspešno u onome što radi. Sve što nauče u vrtiću mogu da primenjuju kod kuće i u svom okruženju. Materijal sa kojim deca usvajaju nova znanja i umenja ručno je pravljen od strane vaspitačice i dece, što ga dodatno čini zanimljivijim i prijemčljivijim za učenje.
     Kada deca dodju u stadijum da stečeno znanje pretvore u upotrebno tada znamo da smo uspeli i idemo u dalja osvajanja.

 

 

 

 

Predškolska Ustanova Little Doors

 

Debarska 12

 

011-6448484, 060-6455855

 

littledoorsbgd@gmail.com